Eethuys Airborne
Een begrip in de regio

Over Eethuys Airborne

Bij Eethuys Airborne bent u 7 dagen in de week van 11:00 tot 20:00 uur welkom. Wij hebben een breed assortiment van frites en snacks tot salades en verse broodjes. U kunt bij ons terecht op het terras of de lunchroom, maar u kunt natuurlijk ook afhalen.

Eethuys Airborne: van frietkraam naar luxe cafetaria

Van 1997 tot 2010 was de snackbar destijds nog een frietkot. Dit was slechts groot genoeg om met zijn tweeën in te werken. In 2010 startte de bouw van Eethuys Airborne. Tijdens het ontwerpen van het gebouw, is rekening gehouden met de omgeving en de bijzondere plek waar Eethuys Airborne zich bevindt. Zes jaar later werd het pand verbouwd om meer zitplekken te creëren en meer gasten te kunnen bedienen.  Door het prachtige uitzicht over de heide, kijkt u uit over een historische plek. Ook binnen zijn er verschillende foto’s die herinneren aan de historische gebeurtenissen op deze plek.

Daarnaast hebben wij in 2018 meegedaan aan de cafetaria top 100. Met trots zijn wij 10 van Nederland geworden.

Dropzone X, een locatie met geschiedenis

De naam Eethuys Airborne heeft zich te danken aan de gebeurtenissen van Operation Market Garden die op de heide plaatsvonden. Tijdens deze operatie in september 1944 werd door de geallieerden geprobeerd om de bruggen over de Maas, de Waal en de Rijn in handen te krijgen en een snelle opmars naar Berlijn te bewerkstelligen. Tijdens deze operatie landden rondom Arnhem 41.628 Engelsen, Poolse en Amerikaanse luchtlandingstroepen. Een deel van deze luchtlandingen vonden plaats op Dropzone X, waar u naar uit kijkt vanaf het terras van Eethuys Airborne.

Plate Service

We hebben verschillende soorten plateservice bestaande uit frites, saus, rauwkost en een snack naar keuze. Het is ook mogelijk om dit af te halen in de vorm van een meeneemmenu. We hebben wekelijks 2 menu’s in de aanbieding. Dit is te vinden op onze site (onder het kopje ‘weekmenu’) en onze sociale media op instagram en facebook.

De omgeving

In de omgeving van Eethuys Airborne ligt op fietsafstand het Airborne Museum ‘Hartenstein’. Hier vind u meer informatie over de geschiedenis van Operation Market Garden en de Slag om Arnhem.

Eethuys Airborne is gelegen in een prachtige omgeving waar u een wandeling kunt maken over het klompenpad. Er zijn ook diverse wandelroutes te vinden door het Renkums Beekdal. 

Openingstijden

Elke dag geopend van 11:00 tot 20:00 uur
Met uitzondering bij feestdagen.